Selecteer een pagina

Een jaar geleden had ik een idee. Eigenlijk zit mijn hoofd altijd boordevol met ideeën, maar de meesten delven het onderspit. Maar dit idee staat – ook na een jaar – nog fier overeind. Een jaar of drie terug startte ik namelijk met een bullet journal. Eigenlijk puur om orde te brengen in de chaos in mijn hoofd. Er gebeurde veel in die tijd. Veel te veel, waardoor ik behoefte kreeg aan rust en structuur. Die vond ik in de bullet journal methode van Ryder Carroll.

In die drie jaar is heeft het bullet journalen een enorme vlucht genomen. Ja, het is zelfs een werkwoord geworden. Zoiets als Photoshoppen. Dat laatste vind ik nog steeds een beetje vreemd. Alsof ik met mijn boodschappentas in de hand de winkel in stap op zoek naar foto’s. Dat is echt niet meer van deze tijd. Maar goed, even terug naar de basis. Bullet journaling. 

Het eerste jaar was ik vooral zoekende. Ik schreef, tekende, krabbelde, noteerde, schilderde in mijn journal. Mijn zoektocht naar rust en structuur werd weer chaos en drukte, maar dan in een boekje. Wel een goede weerspiegeling van wat er in mijn hoofd omging. De knop moest om. 

Overzicht

Het tweede jaar maakte ik een overzicht van wat ik miste. En, hoe voorspelbaar, dat was vooral het overzicht. Ik had nu wel al mijn informatie uit mijn hoofd in een boekje gekalkt, maar als ik een afspraak wilde maken, was ik vooral veel aan het bladeren en zoeken naar de juiste informatie. Het werkte niet voor mij. Ik zocht naar handige indelingen en probeerde er verschillende uit. Ja, ik ging zelfs voor een blauwe maandag weer terug naar de digitale agenda. Na veel speuren en kijken naar YouTube-filmpjes, kreeg ik het travel journal in het vizier. Losse schriftjes in een omslag. Zou dat het summum zijn?

Ik ging op zoek naar een travel journal dat me aansprak. Ik kwam de Midori travel journals tegen. Prachtig, maar niet praktisch. Vanwege het afwijkende formaat, moest ik ieder schriftje bij Midori bestellen. Niet mijn ding en kostbaar bovendien. Midori viel al snel genadeloos van mijn lijstje af. Ik besloot zelf dan maar een travel journal te maken. Ik hou immers van boekbinden, heb er zelfs voor gestudeerd, dus dat zou een appeltje eitje worden. 

Hallo Etsy-shop! 

Wat ik echter even was vergeten, is dat ik zo ontzettend, vreselijk intens pietepeuterig precies ben en kritisch bovendien. Alles moest kloppen. Er volgde een periode van testen. Het juiste papier, de juiste lijm, de juiste maat, de juiste eyelets, het juiste elastiek. Voor ik het wist, was ik vele testen en travel journals later op de plek waar ik nu ben. Met alle travel journals in de woonkamer, kwamen ook de reacties: ‘Wat leuk, die moet je gaan verkopen!’. En daar ben ik nu. Een jaar later. Handmade A6-journals in de verkoop via mijn kersverse shop. Ik ben er best wel trots op.

 

Blogarchief

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This