Uitgelicht November 2018

Plan with me: November 2018

Soms heb je een plan dat totaal de mist in gaat. Ja, ik heb het over de spreads van November. Het idee was leuk, de uitvoering niet echt. Ik ben namelijk bezig met een serie schilderijtjes op canvas. De canvassen zijn klein (20 x 20 cm) en de materialen...
Uitgelicht oktober

Plan with me: Oktober 2018

Het plan dat ik vorige maand had, past nu veel beter. Hoewel het buiten nog prachtig is, kleurt de wereld geel, bruin en roodbruin. Ik hou van de herfst. En van de verandering. Voor mij is de herfst de tijd dat het oude plaats mag maken voor het nieuwe....
Augustus 2018 uitgelicht

Plan with me: Augustus 2018

Poef. Augustus 2018 is af en het is nog maar halverwege augustus. Mooi op tijd toch? Ik heb één volledig met de hand gemaakte bullet journal en hier staat alleen mijn planning in voor mijn creatieve uitingen. Eigenlijk is het mijn stok achter de deur en probeer ik op...

Grafisch ontwerp

Studio Moira is sterk in grafisch ontwerp van tekst en beeld. In zowel het schrijven van teksten, het vervaardigen van beelden als het combineren van die twee tot een mooi geheel. De drijvende kracht achter Studio Moira is Hèlen Muller. Haar visie is dat grafische vormgeving een middel is om het voor de doelgroep makkelijker te maken.

Intuïtief
Door het gebruik van grafische vormen begeleidt ze de lezer door de teksten of de beelden op een natuurlijke en vooral intuïtieve manier. In één oogopslag kunnen zien waar het om gaat. Dat is het doel van grafisch ontwerpen.

Kleuren
Kleuren hebben allemaal een eigen uitstraling. Zo is blauw een zakelijke kleur, maar kan ook rustgevend zijn als je denkt aan de zee of aan de lucht. Geel is een heel vrolijke kleur, maar kan in combinatie met de verkeerde kleur ook helemaal in het niets verdwijnen. Hèlen kijkt goed naar welke kleur past bij jouw bedrijf en vooral: bij jouw doelgroep.

Typografie
Vormgeven van teksten is een van de leukste dingen die er is. Een lettertype zegt heel veel over de doelgroep. Denk maar eens aan iemand die van hardrock houdt. Welk lettertype past daarbij? Een dergelijk lettertype zul je echter niet zo snel tegenkomen bij iemand die een yoga-praktijk heeft. Typografie is ook bepalen welk korps je inzet en welke interlinie. En vooral waar je het gebruikt.

Beelden
Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Hèlen kiest haar beelden dan ook zorgvuldig. Tekst en beeld versterken elkaar en en juist dat is ook de kracht van Studio Moira.

Pin It on Pinterest