Hèlenspinsels | Dagtekeningen

Als klein kind tekende ik vaak. Ik vond het leuk en had er plezier in. Maar – zoals veel mensen – kwam er een moment dat het kleine stemmetje in mijn hoofd me vertelde dat ik niet goed genoeg was. Daar waar ik altijd trots was geweest op mijn tekeningen, was geen enkele tekening meer goed genoeg. Pas vijfentwintig jaar later – tijdens een enorm writersblock –  kreeg ik weer de moed om mijn potloden op te pakken. Nu – een jaar later – heb ik de moed bijeengeraapt om tekeningen met jullie te delen. Ik probeer iedere dag een tekeningetje te maken. Dat kan een krabbeltje zijn, maar ook een project in ontwikkeling. Deze zie je in deze Hèlenspinsels.

Toverzin

Waarom doe ik dat? Zowel voor mezelf als voor jullie. Ik wil graag uit mijn comfort zone komen en een stok achter de deur zetten om elke dag even een krabbeltje te maken. Durven doen is de toverzin. En dat wil ik ook graag aan jullie laten zien. Durf te tekenen. Laat je niet weerhouden door dat innerlijke stemmetje. Zoals Betty Edwards (van het boek Drawing on the right side of the brain) zegt: “Als je kunt leren schrijven, kun je ook leren tekenen. Net zoals je handschrift, heeft iedereen ook een eigen tekenstijl.” Jouw handschrift en jouw tekenstijl zijn uniek. Ze zijn van jou en dat maakt wie je bent. Omarm je eigen schrift en je eigen stijl. Dan is tekenen en schrijven ontspannend en geeft het je enorm veel energie.

Credit: de lijst met onderwerpen van de tekeningen is afkomstig van Pinterest. De naam van de lijst is ‘The one drawing a day (1 year) challenge!’

Pin It on Pinterest