Selecteer een pagina

Waar is de weekplanner van oktober gebleven? Het antwoord is simpel: ik heb hem niet gemaakt en het was een grote warboel in mijn hoofd. Gelukkig kreeg ik in november de behoefte om wat orde in mijn hoofd te scheppen en bedacht ik een snellere manier om mijn weekplanner te maken.

Oktober is altijd een onrustige maand voor mij. Het is de maand waarin mijn vader overleed en de mooie herinneringen wisselen zich af met verdriet. Juist in deze maand viel mijn moeder. Hoe naar dat ook was: het was ook een wake-up-call dat er meer en professionele hulp nodig is. Dat ik als mantelzorger niet meer de hulp kan bieden die ze nodig heeft. Dus ik ben gaan regelen en nam niet de tijd om een weekplanner te maken. Dit resulteerde in een grote stapel notitieblaadjes. Allemaal even waardevol en allemaal even chaotisch.

Dat moet anders

In november besloot ik dat dit anders moest. Een optie is natuurlijk om een gewone agenda te kopen. Maar ik ken mezelf. Ik gebruik hem een maandje en dan ligt hij ergens in een hoek. Dat vind ik eigenlijk zonde. Mijn (bullet) journal gebruik ik veelvuldig, zo niet dagelijks. Bovendien geeft het maken van mijn weekplanner ontspanning. De ontspanning die ik eigenlijk op dat moment zo hard nodig had (en heb).

Toch een beetje van mezelf

Ik besloot om dat te doen waar ik goed in ben en kroop achter mijn computer. Alleen – tja – die computer geeft me niet die ontspanning die ik wel in pen en papier vind. Mijn oplossing lag in de combinatie van beide. De achtergrond lekker gedachteloos doodlen en de voorgrond met de dagen van de week en een kalendarium op de computer. Zo doodlede ik in de avond een achtergrondje en plakte ik de printjes eroverheen. Het bleek een gouden combinatie.

Dag van de mantelzorg

Als mantelzorger voor mijn moeder (en 5 jaar geleden voor mijn vader) weet ik een beetje hoe zwaar het mantelzorgen kan zijn. Ik doe wat ik kan in combinatie met mijn werk en gezin. En ja, het is zwaar, maar ik heb de mogelijkheid om er thuis even los van te zijn. Hoe zwaar is het voor de mensen die 24/7 in de mantelzorg zitten. Partners die voor hun eigen partner zorgen. Ouders die voor hun zieke of gehandicapte kind zorgen. Thuiswonende kinderen die voor hun ouders zorgen. Tegen hen wil ik zeggen: ik heb zoveel bewondering voor jullie. Om toch iets voor jullie te kunnen doen, kun je het kalendarium voor december gratis downloaden. Mocht je niet toegekomen zijn aan het kalendarium van november: deze zit er ook bij. De kalendaria zijn gemaakt voor een A6-journal.

Pin It on Pinterest

Share This