Selecteer een pagina

Over Studio Moira

Studio Moira is meer dan 15 jaar geleden opgericht door Hèlen Muller. Zij is grafisch vormgever en tekstschrijver. De passie vindt ze juist in de combinatie van beide.

Een korte geschiedenis
Hèlen startte Studio Moira met grafisch vormgeven, tekstschrijven en … lesgeven. Op vele locaties gaf ze trainingen in opmaakpakketten zoals Adobe PageMaker (nu versmolten in InDesign), QuarkXPress (toen nog leider in de markt, nu onvoorstelbaar) en InDesign. Ze is zelfs Certified Instructor in InDesign en Adobe Acrobat. Ze reisde het hele land door. Per trein, want aan auto rijden heeft ze echt een grondige hekel. En toen werd ze zwanger. De combinatie reizen per trein en baby bleek niet houdbaar. Ze stopte met lesgeven. Maar of dat voor altijd is? Maybe someday…

Van digitaal naar analoog
De digitale wereld lag aan haar voeten. In haar schooltijd op de grafische MTS kwam de eerste Apple. De mogelijkheden leken eindeloos. En toch … De digitale wereld creeërt afstand. De digitale wereld is vluchtig. De digitale wereld vergt overal een beetje aandacht, maar nooit de volledige aandacht. En de liefde voor papier lonkte.

Langzamerhand maakte de digitale agenda weer plaats voor de papieren agenda. Het toetsenbord omgeruild voor een pen. De computer werd niet meer dan een hulpmiddel, een aanvulling op de analoge wereld, in plaats van andersom. De beste teksten en ideeën ontstaan op papier. Mijn bullet journal is onmisbaar. Het geeft me structuur, focus en creativiteit. En meer tijd voor mijn kinderen. 

A6-journals
Zo ontstond ook het idee voor het maken van de A6-journals. De combinatie van analoog en digitaal. Ieder schriftje heeft zijn eigen functie: een agenda, een financiële planner, een receptenboekje, een tekenboekje, een reisverslag, een aantekeningenboekje. Op reis gaan alleen de nodige boekjes mee. Zo blijft het overzichtelijk. 

Wist je dat…
je Studio Moira ook kunt inhuren voor het maken van een grafisch ontwerp voor boekomslagen, flyers, huisstijlen en brochures. Heb je een pakkende tekst nodig? Ook daar draait Studio Moira haar hand niet voor om. 

Contactgegevens

Studio Moira
Hobbemalaan 88
1816 GE Alkmaar

Telefoon: 06 3042 0512
E-mail: bericht@studiomoira.nl
Kamer van Koophandel: 37140896

Blogarchief

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest