Het plan dat ik vorige maand had, past nu veel beter. Hoewel het buiten nog prachtig is, kleurt de wereld geel, bruin en roodbruin. Ik hou van de herfst. En van de verandering. Voor mij is de herfst de tijd dat het oude plaats mag maken voor het nieuwe. Oude dingen loslaten, mooie dingen vasthouden en ruimte maken voor groei. Van alle seizoenen, vind ik de herfst altijd de meest bijzondere periode.

Op de pagina’s staan kleine tekeningetjes van alles dat ik me opkomt als ik denk aan de herfst. Lekker met een boek (eh … e-reader) op de bank. Kopje thee erbij, warme sokken, kaarsjes op tafel. Het maakt me blij.

Halloween

Al jarenlang verzet ik me tegen de komst van Amerikaanse dagen in Nederland. Het verliest namelijk zijn betekenis en dat vind ik jammer. Ik wil niet dat Kerst draait om het geven van cadeautjes, maar om het geven van iets veel belangrijkers, aandacht voor elkaar. Zo ook met Halloween. Ik heb Halloween altijd een beetje vreemd gevonden. Kinderen, maar ook volwassenen,  die zich verkleden als de engste griezels en dan langs de deuren gaan. Nee, geef mij dan maar Sint Maarten. Als je goed kijkt, dan zie je wel dat Halloween aanwezig is in mijn Oktobermaand. De Jack O’Lantern trok mijn aandacht en ik zocht naar de betekenis ervan. Ik vond deze op de website van Abe de verteller. Voor wie het ook interessant vindt: het verhaal van Jack O’Lantern en de betekenis van Halloween/Samhain.

Omslag Oktober 2018

Herfstkleuren

Bij een herfstmaand, horen natuurlijk ook herfstkleuren. Maar alleen bruin, geel en rood vond ik op de een of andere manier bij dit vrolijke geheel wat saai. Dus hier en daar vind je ook nog wat andere kleuren. Om het geheel wat fleuriger te maken. Gewoon, omdat het kan. Alle tekeningen zijn getekend met een Rotring Ticky Graph 0,3. Het grote voordeel van deze zwarte fineliner is dat hij watervast is. En dat is fijn als je ook kiest voor aquarel.

Week 40 en 41, Oktober 2018

Week 42 en 43, Oktober 2018

 

Plan with me: Oktober 2018

Het plan dat ik vorige maand had, past nu veel beter. Hoewel het buiten nog prachtig is, kleurt de wereld geel, bruin en roodbruin. Ik hou van de herfst. En van de verandering. Voor mij is de herfst de tijd dat het oude plaats mag maken voor het nieuwe....

Twee A5-jes op een A4 plaatsen in Word

Onze A5-bullet journal templates zijn zo gemaakt, dat je ze kunt printen op A4-formaat. Na het printen, snijdt je het A4-vel doormidden en dan kun je de lossen vellen in je bullet journal bevestigen. Maar wat nu als je een andere indeling wilt? Dan kun je gebruik maken van Word. In Word kun je namelijk afbeeldingen op een vel plaatsen. Als je twee A5-bestanden naast elkaar plakt, dan krijg je twee pagina’s op A4-formaat. 

Plan with me: November 2018

Soms heb je een plan dat totaal de mist in gaat. Ja, ik heb het over de spreads van November. Het idee was leuk, de uitvoering niet echt. Ik ben namelijk bezig met een serie schilderijtjes op canvas. De canvassen zijn klein (20 x 20 cm) en de materialen...

Plan with me: Augustus 2018

Poef. Augustus 2018 is af en het is nog maar halverwege augustus. Mooi op tijd toch? Ik heb één volledig met de hand gemaakte bullet journal en hier staat alleen mijn planning in voor mijn creatieve uitingen. Eigenlijk is het mijn stok achter de deur en probeer ik op...

Back to basic

Tijdens mijn grafische opleiding, kwam het eerste Appletje op school. Een Apple Macintosh Classic. Met een enorm klein beeldscherm en oneindig veel mogelijkheden. Voor die tijd. Veel van wat we toen leerden, is allang verleden tijd. Met de komst van die kleine...

Pin It on Pinterest

Share This