Selecteer een pagina

Het plan dat ik vorige maand had, past nu veel beter. Hoewel het buiten nog prachtig is, kleurt de wereld geel, bruin en roodbruin. Ik hou van de herfst. En van de verandering. Voor mij is de herfst de tijd dat het oude plaats mag maken voor het nieuwe. Oude dingen loslaten, mooie dingen vasthouden en ruimte maken voor groei. Van alle seizoenen, vind ik de herfst altijd de meest bijzondere periode.

Op de pagina’s staan kleine tekeningetjes van alles dat ik me opkomt als ik denk aan de herfst. Lekker met een boek (eh … e-reader) op de bank. Kopje thee erbij, warme sokken, kaarsjes op tafel. Het maakt me blij.

Halloween

Al jarenlang verzet ik me tegen de komst van Amerikaanse dagen in Nederland. Het verliest namelijk zijn betekenis en dat vind ik jammer. Ik wil niet dat Kerst draait om het geven van cadeautjes, maar om het geven van iets veel belangrijkers, aandacht voor elkaar. Zo ook met Halloween. Ik heb Halloween altijd een beetje vreemd gevonden. Kinderen, maar ook volwassenen,  die zich verkleden als de engste griezels en dan langs de deuren gaan. Nee, geef mij dan maar Sint Maarten. Als je goed kijkt, dan zie je wel dat Halloween aanwezig is in mijn Oktobermaand. De Jack O’Lantern trok mijn aandacht en ik zocht naar de betekenis ervan. Ik vond deze op de website van Abe de verteller. Voor wie het ook interessant vindt: het verhaal van Jack O’Lantern en de betekenis van Halloween/Samhain.

Omslag Oktober 2018

Herfstkleuren

Bij een herfstmaand, horen natuurlijk ook herfstkleuren. Maar alleen bruin, geel en rood vond ik op de een of andere manier bij dit vrolijke geheel wat saai. Dus hier en daar vind je ook nog wat andere kleuren. Om het geheel wat fleuriger te maken. Gewoon, omdat het kan. Alle tekeningen zijn getekend met een Rotring Ticky Graph 0,3. Het grote voordeel van deze zwarte fineliner is dat hij watervast is. En dat is fijn als je ook kiest voor aquarel.

Week 40 en 41, Oktober 2018

Week 42 en 43, Oktober 2018

 

Blogarchief

Pin It on Pinterest

Share This