Selecteer een pagina

Wie mij kent, weet dat ik een echte theeleut ben. Ik drink bijna niets anders. Behalve water dan. En af en toe een wijntje. Maar thee… Dat giet ik er met bakken tegelijk in. Tot voor kort was dat Engelse thee: heel sterk met melk en suiker. Tot ik een paar weken geleden besloot te minderen met melk. Dat ik dan ook meteen veel minder suiker en theïne binnen kreeg realiseerde ik me niet. Dat ik daardoor ook meer energie kreeg ook niet. Lucky bastard. Lucky me. 

 

Theezakjes – ieder zijn eigen voorkeur

Lang geleden besloot Pickwick thee te verkopen in allerlei smaakjes. Dat leidde tot een heuse nieuwe creatieve stroming. De zelfgemaakte kaarten kregen een enorme opmars. Kaarten met gevouwen theezakjes. De een nog creatiever dan de ander. Ik had er persoonlijk helemaal niets mee. Ik vond dat de creativiteit vooral uit jezelf moet komen. Inmiddels heb ik ook geleerd dat je met nadoen ook heel veel leert. En dat je – juist door het na te doen – langzamerhand je eigen stijl en je eigen voorkeuren ontwikkelt. Maar mijn voorkeur ligt nog steeds niet bij kaarten met gevouwen theezakjes. Dat laat ik met heel veel liefde aan anderen over. 

 

Labeltjes – iedere dag een vraag

Maar nu hebben ze iets anders verzonnen. Ik denk dat het geïnspireerd is op de dagboeken waarin je elke dag een andere vraag kunt invullen. Kijk, dat vind ik dan weer wel leuk. Het beantwoorden van een dagelijkse vraag, geeft je niet alleen inzicht in wat je nu eigenlijk leuk vind, maar – als je het lang volhoudt – geeft het ook inzicht in je groei en verandering van de afgelopen jaren. Daar is een journal een perfect medium voor. En een journal op A6-formaat helemaal. Want je kunt hem overal meenemen en je kunt er overal in schrijven, waar je ook bent. Heerlijk toch?

 

Ben je nieuwsgierig naar wat ik ervan heb gemaakt? Bekijk dan het onderstaande filmpje:

Blogarchief

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This