Selecteer een pagina

De stress bij het regelen van alle zaken na het overlijden van mijn vader gunde ik niemand. Het was wel iets ingewikkelder omdat ik niet wist of er schulden of opbrengsten waren, maar toch. De administratie was een zooitje en ik was wekenlang zoet met het zoeken van de juiste papieren. Dat moet anders kunnen, dacht ik en het eerste idee voor Bij leven geregeld was geboren.

Beide mappen

Om het laagdrempelig te houden ontwikkelde ik een document waarin je alle praktische gegevens kunt noteren die nodig zijn om alle zaken makkelijk te kunnen afhandelen. Zodat je als nabestaande niet bezig bent met zaken waar je hoofd op dat moment eigenlijk helemaal niet naar staat. Ik kwam op het idee dat je het document zelf kon printen. Print alleen de pagina’s die je nodig hebt, was het motto. Maar de drempel om zelf te printen bleek te hoog. Niet iedereen heeft een printer thuis of alleen een fotoprinter. En hoewel een fotoprinter prachtige foto’s kan produceren, zijn ze peperduur in het gebruik.

Digitaal

Het idee was goed, de uitvoering werkte niet. Mijn creatieve brein werkte op volle toeren, tot het moment dat een vriend tegen me zei dat hij het wél zou aanschaffen als hij het digitaal zou kunnen invullen. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat staat op de website: Bij leven geregeld digitaal was geboren. Tien invulbare PDF-bestanden (met behulp van de gratis Adobe Reader) die je op je beeldscherm kunt invullen en printen als je dat wil.

De papieren versie

De digitaal invulbare versie bleek een schot in de roos. Toch bleken er ook veel mensen te zijn die hun gegevens liever gewoon op papier willen noteren. Ik kan me daar helemaal in vinden! Ik moet ook bekennen dat ik het zelf ook met een pen op papier heb ingevuld. En als je het nog ouderwetser wil hebben: ja, ik schrijf met een vulpen.

Van 10 PDF-documenten naar 2 mappen

De digitale versie bestaat uit 10 PDF-documenten: Persoonlijke gegevens, Familie, Medische gegevens, Verzekeringen, Abonnementen, Financiën, Adressen, Uitvaart, Erfenis en Digitale data.

Voor de mappen koppelde ik de digitale data van de overige gegevens. Ik vind het namelijk niet heel veilig om gegevens van de websites die je bezoekt en je privégegevens samen te voegen in een enkele map. Daarom heb ik ze gesplitst. Beide mappen zijn los verkrijgbaar.

In Bij leven geregeld map staan de onderwerpen Persoonlijke gegevens, Familie, Medische gegevens, Verzekeringen, Abonnementen, Financiën, Adressen, Uitvaart en Erfenis.

In Geregeld digitaal kun je de websites noteren die je bezoekt met de bijbehorende wachtwoorden. Nog een kleine tip: gebruik niet voor iedere website hetzelfde wachtwoord! Als er namelijk een website gehackt wordt, dan kunnen kwaadwillenden niet op andere websites inloggen en hoef je bovendien niet overal je wachtwoord te wijzigen.

Als je eerst nog wat meer wil lezen over de inhoud van de onderwerpen, dan kun je dat doen in het blog: Bij leven geregeld map: de onderwerpen. Wil je de map(pen) direct bestellen, dan kan dat natuurlijk ook.

PS. Ook de digitale versie is uiteraard gewoon beschikbaar. Deze kun je met behulp van de gratis Adobe Reader op de computer invullen en indien gewenst ook printen. Deze is hier verkrijgbaar.

Blogarchief

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This