Selecteer een pagina
Poef. Augustus 2018 is af en het is nog maar halverwege augustus. Mooi op tijd toch? Ik heb één volledig met de hand gemaakte bullet journal en hier staat alleen mijn planning in voor mijn creatieve uitingen. Eigenlijk is het mijn stok achter de deur en probeer ik op tijd te zijn. Als de kinderen naar school gaan, lukt dat aardig, maar in de vakantietijd is het best lastig merk ik.  Als een rasechte theeleut, is mijn thema voor deze maand: thee. Met heerlijke cupcakes voor de weekpagina’s.  Het bullet journal dat ik gebruik, heb ik zelf gebonden. Ik had mixed media papier liggen van 200 of 300 grams (dat ben ik even vergeten), maar ik was er niet helemaal tevreden over.  Het was niet het duurste papier en ik kwam erachter dat het papier niet de hoeveelheid water kon vasthouden die ik gebruik in mijn mixed media projecten. Papier weggooien doe ik niet, en ik besloot om de A4-vellen dubbel te vouwen tot A5-formaat en in te binden voor mijn Art Bullet Journal (2018).  Bullet Journal Augustus 2018
Tea-time
Voor deze maand gebruikte ik aquarelverf van Winsor & Newton Professional en Schminke. Voor het tekenen van de zwarte lijnen, gebruik ik altijd de Tikky Graphic 0,3 van Rotring. Dit is een watervaste fineliner en heeft een vaste plaats in mijn handtas.  Voor het spetteren gebruik ik altijd extreem verdunde aquarelverf op een penseel. Vervolgens tik ik met een pen of met een ander penseel om te spetteren. De dikte van het penseel bepaalt voor een groot deel de dikte van de spetters. 
Rood, blauw en geel
KleurwijzerHoewel de kleuren willekeurig lijken, koos ik bewust voor combinatie. Met teveel kleur wordt het geheel onoverzichtelijk, dus ik pakte mijn kleurencirkel erbij om een goede kleurcombinatie te maken.  Als je goed kijkt naar de kleurencirkel, dan zie je een driehoek in het midden. Ik koos voor de kleuren die tevoorschijn komen bij de grote driehoek. Dit is de triade kleurcombinatie. Het voordeel van het gebruik van een kleurencirkel is dat je eigenlijk van te voren een kleurpalet vaststelt en dat je sneller kleuren kiest, die bij elkaar passen. Deze kleurcombinatie heb ik ook gebruikt bij de weekpagina’s.
Weekpagina’s en een inktrand
Ik vind deze indeling heel prettig om te maken en fijn om in te vullen. Niet teveel poespas en toch heel speels. Ik zet de lijnen, de weeknummers en de dagnummers altijd eerst in potlood en dan nog ben ik in staat om foutjes te maken. Ik probeer niet teveel te doen om het weg te moffelen, want dan wordt het in mijn geval vaak alleen maar erger. Augustus 2018, week 31-34 Lineaal met inktrandVoor het inkten van de lijnen met mijn Tikky Graph, gebruik ik nog een handig hulpmiddel: een lineaal met een inktrand. Deze lineaal heeft een dubbele rand. Als je de liniaal dan op het papier legt, dan zit er aan de rand van de liniaal een kleine holte, waardoor je pen de liniaal niet raakt als je een lijn tekent. Dit voorkomt vegen als je de liniaal weer van het papier afhaalt. Echt superhandig en een absolute aanrader!  

Blogarchief

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This